Dreumesgym

Waarom DreumesGym?

Kruipen, klimmen, glijden, tijgeren, ballen, balanceren, rollen en andere speelse oefeningen: wat thuis niet altijd kan of mag is wel mogelijk bij DreumesGym!

HappyGym DreumesGym is speciaal ontwikkeld voor kindjes van 10 tot 18 maanden! HappyGym verzorgdt al ruim 8 jaar gymlessen voor kindjes tussen de 1,5 en 4 jaar. Daarnaast geven wij op maandagmiddag ook les aan kindjes van 4 tot 12 jaar.

Wij krijgen de laatste jaren steeds meer aanvragen voor kindjes van 1,5 jaar of jonger. De lessen PeuterGym zijn vooral gericht op kids welke al (goed) kunnen lopen. Nu zijn er natuurlijk ook al veel kindjes welke nog niet kunnen lopen, maar wel behoefte hebben aan speels bewegen en interactie met leeftijdgenootjes. Dus vonden wij het tijd om een les te ontwikkelen voor actieve dreumesen tussen de 9 en 18 maanden. In deze les kruipen (of lopen), onze ‘dreumesen’ samen met een ouder, grootouder, au pair of oppas door de gymzaal, waar wij een heuse hindernisbaan hebben gemaakt. Naast het volgen van de hindernisbaan, doen wij ook iedere week een spelletjes en dansje!

Bewegen, muziek, gymnastiek, sporttechnieken en spelletjes, HappyGym stimuleert de ontwikkeling van kinderen al spelend en op hun eigen ritme.

DreumesGym stimuleert de zintuigen van de peuter om nieuwe motorische, emotionele vaardigheden en het waarnemingsvermogen te ontwikkelen.

Voor kinderen die faalangst hebben of wat ‘bangig’ zijn, kan gym een goede manier zijn om angsten te overwinnen en grenzen te verleggen.

De kinderen worden fysiek sterker doordat ze rennen en springen, tevens vergroten ze hierdoor hun uithoudingsvermogen en weerstand.

Interactie tussen de kinderen wordt aangemoedigd en concentratievermogen en zelfstandigheid worden gestimuleerd.

Wat doen wij?

Happygym DreumesGym realiseert een 30 minuten durende les waarin dreumesen; beweging, gezelligheid, sociaal contact en vooral veel lol en interactie met elkaar maar ook met de ouder(s) hebben.

Als ouders weten wij dat bewegen erg belangrijk is voor ons kind, we proberen ons kindje daarvoor ook de ruimte te geven, maar dit kan niet altijd en overal en moet uiteraard wel in een veilige omgeving. DreumesGym stimuleert kinderen op een veilige, gezellige en leuke manier nieuwe ervaringen op te doen en plezier te krijgen in bewegen.

DreumesGym; waaruit bestaat de les:

0-3 minuten: de intro waarbij de kinderen om mij heen zitten en ik vertel wat we gaan doen.

3-5 minuten: warming up, waarbij we heen en weer huppelen, rennen en springen.

5-20 minuten: waarin we iets leren waarbij we vooral groot materiaal gebruiken, denk hierbij aan een lange hindernisbaan, waarbij de kinderen onder matten door tijgeren of een berg op klimmen om vervolgens als een aapje te hangen in de touwen of lekker te springen op de trampoline waarna ze zacht landen op een dikke mat om een koprol te leren en te maken. Dit parcours wordt een aantal keer achter elkaar gedaan zodat je kindje extra lang pret heeft en zelfs haar eventuele angsten kan overwinnen. Iedere ronde gaat het ze gemakkelijker af.

20-27 minuten: een spelletje doen, dat kan een balspel, tikspel of iets soortgelijks zijn.

27-30 minuten: een dansje leren dat de lessen daarna herhaald zal worden.

Als ouder mag je met alle onderdelen mee doen, je mag tijdens de warming-up mee rennen en kijken of je van je kindje kunt winnen. Bij de ‘hindernisbaan’ mag je mee kruipen en je kindje begeleiden en aanmoedigen. Ook bij het spel mag geholpen worden en heb je interactie met je kindje. Tijdens de dansjes mag je uiteraard ook meedoen. Daardoor maakt deze les een wekelijks terugkerende activiteit erg bijzonder, geniet samen met je kindje de gehele les!

Bij de lessen DreumesGym gymmen wij 10 minuutjes korter dan bij de lessen PeuterGym. Dit omdat de les van 30 minuten pittig genoeg is voor Dreumesen. Bij de lessen DreumesGym, gymmen we in kleinere groepjes dan bij PeuterGym, zodat uw dreumes volop ruimte krijgt om te genieten van het parcour!

Adres

HappyGym
Bijenmeent 89
1218 GG Hilversum

KvK 32159417
IBAN NL77 RABO 01531 72 436