Gwendolyn Khoe

“Juist zo jong al leren bewegen is geweldig voor de kleintjes. Niet alleen helpt het tegen overgewicht, een
goede coördinatie en sociaal contact met leeftijdsgenootjes, ook is het ontzettend goed voor hun
zelfvertrouwen”

Als jong meisje was ik al helemaal verzot op sport & beweging. Na het behalen van de middelbare school
was voor mij de overstap naar het CIOS (sport opleiding) dan ook een hele logische keus. Als jongste van
de opleiding werd ik al snel volwassen door de sport mentaliteit, discipline en intensiteit die deze opleiding
mij bood. Tijdens en na deze studie begon ik om een centje bij te verdienen, al op jonge leeftijd les te geven
aan de pupillen van de tennis vereniging. Gaf ik Hockey les aan kinderen met een lichamelijke en
verstandelijke beperking, aerobics gegeven in sportscholen en voor de gemeente Wijdemeren en heb ik
destijds vele buitensport activiteiten georganiseerd.
Op mijn 24ste ben ik ingegaan op een aanbod om onderdeel uit te maken van een exclusieve healthclub wat uiteindelijk resulteerde in het leiden van een eigen vestiging, waarbij ik mijn klanten voorzag in hun wens om succesvol af te vallen, door middel van beweging in combinatie met een gezonde eet/leefstijl.

Na deze bijzondere ervaring als vestigingsmanager heb ik voor mijzelf besloten dat ik mijn horizon meer wilde verbreden. Tijdens deze sabbatical ben ik naar Zuid-Afrika gegaan om te reizen en vrijwilligerswerk te
doen. Als vrijwilliger heb ik mijzelf toen ingezet voor het Bobby Bear project waarbij ik sport en spel als middel gebruikte om getraumatiseerde kinderen verder te helpen in hun verwerkingsproces. Na het reizen kwam ik erachter dat ik een hele andere kant op wilde met mijn carrière en besloot om stewardess te worden bij de KLM. Na 15 jaar doe ik dit werk nog steeds met veel plezier. Na het krijgen van mijn dochter Indi begon het weer te kriebelen. Opzoek naar activiteiten wat ik samen met mijn dochter kan doen, zodoende kwam ik terecht bij HappyGym.

Waarom HappyGym

Juist zo jong al leren bewegen is geweldig voor de kleintjes. Niet alleen helpt het tegen overgewicht, een goede coördinatie en sociaal contact met leeftijdsgenootjes, ook is het ontzettend goed voor hun zelfvertrouwen. Met mijn ruime ervaring in sport en beweging kan ik zeggen dat ik dit werk ontzettend leuk vind. Het is geweldig om jonge kinderen plezier te laten beleven in bewegen. En hoe leuk is het om op deze manier in contact te zijn met je eigen kind, waar de ruimte en vrijheid is. Televisie kijken, spelletjes op de ipad spelen, ‘wandelen’ in de wandelwagen. Jonge kinderen bewegen tegenwoordig steeds minder. Eén op de zeven kinderen is te dik. Door te weinig beweging, in combinatie met een verkeerd voedingspatroon, treedt bij steeds meer kinderen vanaf drie jaar overgewicht op.

In de eerste drie levensjaren wordt hiervoor de basis al gelegd. Dat is dus al direct vanaf het begin van het leven van je kind. Overgewicht is volksziekte nummer één aan het worden. Meer dan driekwart van de dikke kinderen wordt een dikke volwassene. Afvallen lukt bijna nooit. Voorkomen is beter dan herstellen! Daarnaast worden er steeds meer jonge kinderen gesignaleerd met een bewegingsachterstand. Een bewegingsachterstand betekent bijvoorbeeld dat kinderen later gaan lopen, houterig bewegen of vaker vallen.

Adres

HappyGym
Bijenmeent 89
1218 GG Hilversum

KvK 32159417
IBAN NL77 RABO 01531 72 436