Kidsgym

Waarom KidsGym?

Rennen, springen, trampoline springen, salto’s maken, zwaaien in de touwen, stoeien, bal en tikspellen: wat thuis niet altijd kan of mag is wel mogelijk bij HappyGym KidsGym!

HappyGym KidsGym is voor kinderen van 4 jaar t/m 10 jaar.

Bewegen, muziek, gymnastiek, sporttechnieken en spelletjes. HappyGym KidsGym stimuleert de ontwikkeling van kinderen al spelend en op hun eigen tempo. Anders dan bij gerichte sporten, zoals bijvoorbeeld voetbal, hockey, judo etc. leren de kinderen bij KidsGym van alles wat. Iedere sport komt wel een keer aan bod en door de vele variaties in de les en het wisselende aanbod per les, zal de gymles nooit saai worden en voor de kinderen iedere week weer een uitdaging zijn.

HappyGym KidsGym stimuleert de zintuigen van je kind om nieuwe motorische, emotionele vaardigheden en het waarnemingsvermogen te ontwikkelen.

Voor kinderen die faalangst hebben of wat ‘bangig’ zijn, kan de gym een goede manier zijn om angsten te overwinnen en grenzen te verleggen.

De kinderen worden fysiek sterker doordat ze rennen, springen en gymmen, tevens vergroten ze hierdoor hun uithoudingsvermogen, behendigheid en weerstand. Ook leren we bij kidsgym 4+ veel spellen, dit kunnen balspellen, tikspellen en dansspellen zijn. De kinderen leren hierbij samen te werken, (spel)inzicht te ontwikkelen en te winnen, maar ook met verlies om te gaan.

Wat doen wij?

HappyGym KidsGym realiseert een 40 minuten durende les waarin de kinderen; beweging, gezelligheid, spelinzicht en sociaal contact en vooral veel lol en interactie met elkaar hebben.

Waaruit bestaat de les:

0-5 minuten: de intro waarbij de kinderen om mij heen zitten en ik vertel wat we gaan doen.

5-10 minuten: warming up, dit zal wekelijks wisselen.

10-25 minuten*: waarin we iets leren waarbij we vooral groot materiaal gebruiken, denk hierbij aan een lange hindernisbaan, waarbij de kinderen moeten klimmen, onder matten door moeten tijgeren, hun evenwicht moeten bewaren en aan het einde van de hindernisbaan een vaardigheid aanleren, dit kan een salto zijn, zwaaien in de touwen of in de ringen, maar dit kan bijvoorbeeld ook hoogspringen of verspringen zijn. Dit parcours wordt een aantal keer achter elkaar gedaan zodat je kindje extra lang plezier heeft en eventuele angsten kan overwinnen, maar ook om de te leren vaardigheden goed te ontwikkelen. Iedere ronde gaat het ze steeds gemakkelijker af.

25-40 minuten*: een spelletje doen, dat kan een balspel, tikspel, stoeispel of dansspel zijn, maar ook wedstrijdjes of estafettes. Dansende-kinderen

De kinderen mogen voor de les begint helpen met opbouwen van het lesmateriaal. Na de laatste les helpen alle kindjes met opruimen, dit hoort bij sport en het is goed voor de samenwerking.

*Dit is een indicatie: het zal ook vaak gebeuren dat we een les hebben waarbij er veel toestellen uitstaan en daar (bijna) de hele les mee bezig zijn, of dat wij een les hebben met weinig of geen materialen zodat we veel spellen of wedstrijden kunnen doen.

Deze les is speciaal voor kindjes van 4 tot en met 7 jaar. Bij deze les zijn geen ouders aanwezig. De gymzaal ligt vlakbij een winkelcentrum, dus als ouder, grootouder of oppas, kun je bijvoorbeeld alvast lekker de boodschappen halen.

Adres

HappyGym
Bijenmeent 89
1218 GG Hilversum

KvK 32159417
IBAN NL77 RABO 01531 72 436